Jääkausi päättyi sunnuntaina. Ja kyllä on koirassa eroa! Ei enää tunge itseään väkisin päälle tai syliin, tulee kutsuttana (sisällä) luokse korvat takanapäin ja häntä alhalla (tämä on alempiarvoisen merkki), kynsien leikkuussa menee n. 10 min eikä murise tai näytä hampaita sitä tehdessä (ennen meni 30min-1h), kotiin tullessa ei hypi vasten. Aivan upeita muutoksia! Ja aivan upea koira! Ulkona vapaana pito-ongelmaa tämä ei ole ratkaissut. Laitoin kouluttajalle viestiä muutoksista ja kysyin jatkoista. Laumahäätöä voisi hänen luonaan kokeilla. Tästä en osaa sen tarkemmin kertoa, jos jollakin on siitä kokemusta niin tietoja otetaan mielellään vastaan. Pitää minun vielä kysyä kouluttajaltakin tarkemmin häädöstä ennen kuin käynti sovitaan. Luin nimittäin kouluttajan keskustelupalstalta ettei välttämättä toimi laumavietittömien kohdalla.

Tuija kyseli jääkaudesta...Lyhyesti jääkausi tarkoittaa kolmen viikon huomioimuutta. Eli koiraa ei huomioida mitenkään, kohdellaan kuin ilmaa. Jos yrittää tulla luokse tai muuten tulee liian lähelle murisemalla ajetaan pois, ei siis puhuta koiralle mitään. Ei myöskään kielletä MISTÄÄN. Ainut kontakti mitä koiraan sai ottaa oli ruokaa annettaessa ja ulos lähtiessä. Molemmissa koira pyydettiin istumaan ja sen totellessa sai helliä koiraa. Ulkona sai huomioida normaalisti ja lenkkeilyt sai tehdä niin kuin ennenkin. Vapaana ei saanut pitää, mutta eihän Nukaa muutenkaan voi pitää. Eka viikko toimittiin siis täysin näin. Toisella viikolla sai kieltää kotona. Ja kolmannella sai kerran päivässä kutsua luokse ja helliä, ja sitten käskeä pois. Niin ja nyt sit loppuelämä eletään perushuomioinilla. Eli koira kutsutaan luokse, kun sitä halutaan huomioida. Koskaan ei mennä koiran luokse hellimään sitä eikä huomioida jos koira huomiota hakee. Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että itse pitää olla aktiivinen ja muistaa huomioda koiraa tarpeeksi. Näin ei siis meillä ennen toimittu. Vaan Nuka sai huomiota aina kun sitä haki ja ainahan minä sen luokse menin halimaan ja rapsuttelemaan. No, nyt toimitaan toisin. Ja pidetään siitä kiinni, sen verran mukavampaa tämä yhteiselo nyt on :) Ehdottomasti jääkausi oli meillä toimiva. Mutta olen sitä mieltä ettei välttämättä kannata ominpäin sitä aloittaa. Siis ilman koirakouluttajan ohjeita. Netti on pullollaan erilaisia jääkausiohjeita eikä sieltä ohjeita etsimällä välttämättä löydy ne omalle koiralle sopivat. Ja meilläkin piti ensin tehdä pohjatöitä ennen jääkautta. Niitä ei olisi osattu tehdä ilman Peetsalla käyntiä, jolloin jääkausi ei olisi todennäköisesti tehonnut,

Lauantaina vien Nukan viralliseen luonnetestiin. Siitä sitten enemmän testauksen jälkeen. Ihan on mielenkiintoista nähdä miten käy.

Tuija toivoi niitä kuvia uusilta tiluksilta. Yritän viikonloppuna jotain saada kuvattua, mutta sitä ennen yksi kuva Nukasta uudessa lempipaikassaan. Eli aina kun takkaan laittaa tulen Nukan löytää sen edestä pediltä: